Productomschrijving

Bij de bereiding van bier worden meerdere producten geproduceerd die geschikt zijn voor gebruik als diervoeder, één daarvan is persdraf. Door middel van het kiemen onstaat er mout, waarbij een belangrijk deel van het zetmeel omgezet wordt in moutsuikers. Het moutmengsel wordt in klaringskuipen overgepompt, waarin tijdens roeren en toevoegingen van warm water, de oplosbare componenten worden uitgewassen. Het suikerrijke water , wort genaamd, wordt verder gebruikt voor de productie van bier.

Algemene eigenschappen

De ruwe celstof uit gerst heeft evenals gerst zelf een goede uitwerking op het verteringsapparaat van varkens. Door het hoge gehalte aan onverteerbare ruwe celstof is draf een goede grondstof invoeders voor dragende zeugen. Draf geeft de zeug een verzadigd gevoel, wat te verklaren is door stimulering van de fermentatie in de dikke darm, waardoor ze rustiger is. Bij vleesvarkens zorgt draf voor een vertragende darmpassage.

Opslag & houdbaarheid

Draf is een eiwitrijk product en dient om bederf te voorkomen goed, hygiënisch en luchtdicht ingekuild te worden. Het is een zelf conserverend voedermiddel dat verzuurt, zodat ontwikkeling van schadelijke micro-organismen wordt voorkomen. Het kan ook direct op gemengd worden met een stabiel tarwezetmeel, waardoor het als vloeibaar product kan worden opgeslagen in een silo of bunker.

Productspecificatie

Droge stof220 g
Ruw eiwit240 g
Ruw vet111 g
Ruwe celstof175 g
Ruw as43 g
Zetmeel29 g
Suikers5 g
NSP545 g
Melkzuur30 g
Azijnzuur2 g
Alcohol0 g
Calcium (Ca)4.7 g
Forfor (P)6.2 g
P verteerbaar3.8 g
Natrium (Na)0.2 g
Kalium (K)0.5 g
Chloride (Ci)0.3 g
D.v. Lysine6.6 g
D.v. Methionine3.7 g
D.v. Meth.+Cystine6.9 g
D.v. Threanine6.4 g
D.v. Tryptofaan2.1 g
Nev1701 kCal
Energiewaarde0.81
E dracht0.93
16 g
0.26 g145 g

*Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden