Productomschrijving

Perspulp is een smakelijk, energierijk en constant product welke vrijkomt tijdens de verwerking van suikerbieten. Naast een positieve invloed op de droge stof opname wordt de melkproductie en melkeiwit positief gestimuleerd. Perspulp is laag in fosfor en heeft een zeer goede fosfor - VEM verhouding. Het product past zeer goedin rantsoenen en melkvee en vleesvee.

Algemene eigenschappen

De energie van perspulp komt in de pens gelijktijdig vrij met het eiwit uit gras en grassilage. Hierdoor past perspulp uitstekend in rantsoenen met een hoog aandeel gras en zorgt perspulp in deze rantsoenen voor een betere benutting van het eiwit. Ook in snijmaïsrijke rantsoenen is perspulp een waardevolle aanvulling vanwege zijn geleidelijke energie. Door een laag gehalte aan stikstof en fosfor per kVEM is perspulp een ideaal product voor bedrijven die aan BEX meedoen. Bij vleesvee zorgt perspulp voor een hogere groei per dag, een betere bevleesdheid en minder vervetting.

Opslag & houdbaarheid

Perspulp s makkelijk in het gebruik, het product is goed stapelbaar. Perspulp kan in slurf geleverd worden, los gestort en het kan vers gevoerd worden. Als je perspulp vers wilt gaan voeren, voer de perspulp dan zo snel mogelijk op. Zorg dat je het product binnen 1 week opgevoerd hebt, want de houdbaarheid is ook sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Wanneer het product lost gestort wordt, moet je het binnen 24 uur luchtdicht inkuilen. Sla de perspulp op een schone en verharde ondergrond. Om de lucht goed uit de kuil te persen adviseren wij je het product in horizontale lagen van 20-30 cm aan te rijden. Maak de kuil maximaal 2,5 meter hoog. Werk de bovenkant van de kuil mooi glad af. Dek daarna de kuil luchtdicht afgedekt om de kuil te stabiliseren. De perspulp kan ook in slurf geleverd worden. Of je nu inkuilt of in slurf beleverd wordt. De houdbaarheid van de perspulp is 1 jaar. Ook voor beide methode adviseren wij een voersnelheid van 1 meter per week om schimmelvorming te voorkomen. Houdt er dus rekening mee in de hoogte van de kuil zodat je de juiste voersnelheid kan houden.

Samengevat

  • Etikettering: Voedermiddel, suikerbieten
  • Productvorm: Steekvast
  • pH: 3.5-4.5
  • Houdbaarheid: 12 maanden
  • Opslag: op een verharde ondergrond

Productspecificatie

Droge stof260
FOSp600
FOSp2/FOSp0,3
D.v. Lysine7,1
D.v. Methionine2,2
DVE93
Methionine1,5
OEB-64
Ruw eiwit84
Ruw vet12
Suiker36
VEM1060
VEVI1154
Calcium9,5
Chloride0,2
Fosfor0,9
Kalium3,9
Magnesium2,1
Natrium0,4
Ruwe celstof195
Structuurwaarde1,1

*Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden